blog img
Cum a fost a treia zi la Jazz in the Park 2019

A trecut și sâmbătă cum au trecut și celelalte două zile, adică repede și frumos, poate prea repede. După o săptămâna grea de muncă, weekendul a sosit, iar Parcul Central s-a umplut de oameni adunați să sărbătorească jazzul, voia bună și, nu în ultimul rând, comunitatea.

Chiar dacă jazzul nu e chiar muzica ta, probabil ai trecut prin parc de curiozitate și ai remarcat scenele pe care evoluau muzicieni mai mult sau mai puțin cunoscuți, dar toți extraordinari de talentați. Sperăm că te-au cucerit cu originalitatea lor, iar dacă nu, atunci în drumul tău prin parc e posibil să fi fost câștigat de food truckurile cu mâncare sau de standurile cu băutură, după cum poate te-au cucerit relaxarea și zâmbetelor celor din jur.

Dacă în primele două zile ”energie” a fost cuvântul de ordine în festival, sâmbătă a fost o zi a relaxării și odihnei după o săptămână plină. Chill Zone a devenit un labirint de hamace, pături si pufuri cu tineri și familii ce așteptau să înceapă  concertele de la VRTW și Alternative Stage. Unii au stat și pe iarbă pentru a prinde un loc la artiștii preferați sau doar ca să contribuie la atmosfera parcului. 

Vremea a fost mai mult decât ideală, astfel încât oamenii s-au putut bucura și de activitățiile în aer liber.  Instalațiile de artă au fost animate de copiii energizați și fericiți după o altă sesiune intensă de zbenguială cu Mister Nicu. Părinții s-au recreat la Târguțul Vintage sau la unul dintre standurile primitoare. Seniorii au luat la pas festivalul  și au fost cuprinși de atmosfera contagioasă pe care o vibra parcul.

Cu toții au putut asista la un apus de-a dreptul fermecător și, odată cu el, la câteva concerte memorabile. Pe scena principală Maru i-a încântat pe toți cu vocea ei inconfundabilă și sensibilă, după care publicul a fost energizat de  Kosmic Blues cu ritmul lor incredibil, iar la final Tiny Fingers i-a trimis într-o altă lume a sunetelor, îndrăzneață și crudă.

Scenele Alternative și VRTW nu au dus nici ele lipsă de artiști și public numeros care au venit toți cu același gând, să se simtă bine. Ours Samplus, Festen și Chassol au împărțit frățește Alternative, iar de cealaltă parte, la VRTW, au fost Bully, Mr. Goju și UFe cu ritmuri dansante care te scoteau din reverie. Seara s-a încheiat așa cum trebuie: cu un cool jam session în Vorbe.

Una peste alta, a fost o zi de vară perfectă care va rămâne cu siguranță mult timp în amintirea multora dintre noi.

A scris Alexandra Bartolomei, voluntar Jazz in the Park

Staropramen
George
Mega Image
Enel
Vorbe
Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca